Care-sunt-beneficiile-uimitoare-ale-artei-pentru-copii

Care sunt beneficiile uimitoare ale artei pentru copii?

Toata lumea spune ca arta si creativitatea sunt importante, dar v-ati intrebat vreodata care sunt cele mai importante beneficii pe care arta le are pentru cei mici? Veti descoperi unele dintre aceste beneficii in randurile urmatoare, deci cu siguranta merita sa cititi pana la final!

Beneficiile artei pentru copii

    • Educatorii ne spun ca arta incurajeaza abilitatile motorii fine, dezvoltarea neuronala si abilitatile de rezolvare a problemelor, si ca poate fi folosita eficient pentru a preda si a intelege alte subiecte cheie, cum ar fi citirea, scrierea, matematica si stiinta.

criando.ro

  • Terapeutii ne spun ca arta este valoroasa, deoarece le permite copiilor sa-si proceseze lumea, sa faca fata emotiilor uneori infricosatoare intr-un mod sigur si pentru ca le ofera un aport senzorial critic.
  • Artistii ne spun ca arta este importanta pentru sine – ca sursa de frumusete si expresie, precum si pur si simplu pentru procesul de creare. Copiii ne spun ca arta este distractie, o activitate de care se bucura.
  • Parintii ne spun ca arta este vitala pentru familiile lor, deoarece ii mentine pe toti implicati si fericiti si ajuta la tranzitiile uneori dificile ale zilei.
  • Arta este legata in mod natural de creativitate, un atribut care este tot mai mult promovat ca fiind unul dintre cei mai importanti factori pentru succesul indivizilor, organizatiilor si culturilor.
  • Adevarul este ca arta este vitala, chiar daca este oarecum intangibila si ca, daca copiii se angajeaza in activitati practice de arta, ei invata mult mai bine in toate disciplinele.

Cateva dintre motivele pentru care copiii se dezvolta atunci cand fac arta

  1. Arta promoveaza creativitatea.

Creativitatea este abilitatea de a gandi in afara cutiei proverbiale, de a insira doua idei fara legatura intr-un mod nou. Solutiile la probleme majore si descoperiri de tot felul sunt legate de creativitate. Abilitatea de a fi creativi este vitala pentru succesul copiilor nostri si bunastarea lumii noastre.

  1. Arta incurajeaza conexiunile neuronale.

Arta este o activitate care poate folosi toate simturile: vedere, sunet, atingere, miros si gust in functie de activitate. Sinapsele creierului copiilor se indeparteaza pe masura ce experimenteaza si creeaza strangand vopsea intre degete, amestecand culori si materiale sau desenand din imaginatie sau ceea ce vad in fata lor.

  1. Arta construieste abilitati motorii fine.

Apucarea unei pensule, desenarea de puncte si linii, amestecarea culorilor, taierea cu foarfeca, controlul unui lipici sau stoarcerea unei sticle de lipici, framantarea si rularea plastelinei, sfasierea hartiei; toate aceste sarcini necesita cantitati tot mai mari de dexteritate si coordonare, dar sunt atat distractiv si plin de satisfactii pe care copiii vor sa le faca din nou si din nou. Pe masura ce copiii se angajeaza in activitati de arta in timp, abilitatile lor motrice fine se imbunatatesc.

  1. Arta dezvolta abilitati de rezolvare a problemelor.

Arta deschisa, orientata spre proces, nu este altceva decat o oportunitate nesfarsita de a face alegeri, de a ajunge la concluzii, de a ghici deciziile si de a evalua rezultatele.

Copiii devin mai confortabili cu incertitudinea si raman ganditori flexibili, ceea ce este cheia pentru creativitate si incredere. Si cu cat au mai multa experienta cu o varietate de materiale si tehnici, cu atat sunt mai probabile sa incerce noi combinatii si idei.

  1. Arta ii ajuta pe copii sa se inteleaga pe ei insisi si lumea lor.

Copiii absorb cantitati incredibile de informatii noi si trebuie sa proceseze ceea ce au invatat intr-un mod sigur si reflectant. Arta le permite sa exploreze sentimentele si sa se ocupe atat de evenimente zilnice, cat si de evenimente semnificative.

Materialele de arta ofera o priza sigura pentru emotii. Sentimentele si ideile pot fi reduse la o dimensiune usor de manipulat si manipulate dupa dorinta. Miscarea, imaginea, culoarea, linia si imaginatia ii ajuta pe copii sa se exprime intr-un mod multidimensional.

Acesta este un mod prin care cuvintele pot sa nu poata face sau care sa le fie mai confortabil decat cuvintele.

Cand ii incurajam pe copiii nostri sa exploreze arta, ii incurajam sa se stapaneasca pe ei insisi, corpurile lor si o varietate de instrumente si tehnici. Le oferim multe modalitati de a se exprima.