Ce-este-bronsita-si-cum-se-trateaza

Ce este bronsita si cum se trateaza?

Bronsita este termenul care defineste inflamatia tuburilor bronhice (bronhiile), a canalelor de aer din gura, nas si plamani. De mentionat este faptul ca persoanele care se confrunta cu o astfel de problema de sanatate, au o capacitate redusa de a inspira oxigen in plamani.

De cele mai multe ori, persoanele care au bronsita, au mucusul ingrosat, iar acesta poate fi decolorat.

In ceea ce priveste bronsita, este foarte important de mentionat faptul ca aceasta poate fi acuta si cronica, dupa cum se poate vedea in continuare.

Bronsita acuta

Bronsita acuta este o boala pe termen scurt, iar in cele mai multe cazuri urmeaza o infectie rece sau virala. Este important de adus in discutie faptul ca bronsita acuta este alcatuita dintr-o tuse cu mucus.

Cei care se confrunta cu aceasta boala, au parte de o senzatie de disconfort toracic sau durere, au febra, iar in unele situatii se confrunta cu dificultati de respiratie.

Bronsita cronica

In ceea ce priveste bronsita cronica acuta, trebuie mentionat faptul ca aceasta poate dura cateva zile, sau in cele mai rele cazuri, chiar si cateva saptamani. Bronsita cronica este o boala pe termen lung, si trebuie adus la cunostinta faptul ca poate fi rezultatul unor boli extinse, sau a factorilor de mediu.

Care sunt cauzele si factorii de risc ai bronsitei?

Probabil aveti si aceasta curiozitate, si este lesne de inteles de ce. Cunoscand cauzele si factorii de risc ai bronsitei, veti face tot ceea ce este posibil, pentru a preveni aceasta boala.

Ei bine, se poate ca bronsita sa fie cauzata de diferite bacterii, de virusuri sau alte particule care irita tuburile bronsice. De cele mai multe ori, bronsita acuta este provocata de virusi (cei care de regula cauzeaza gripa si raceala).

De-asemenea, fumatul este una dintre cele mai frecvente cauze ale bronsitei cronice. Alti factori cum ar fi poluarea, gazele toxice de la locul de munca sau din mediul incojurator, pot fi si ele o cauza a acestei boli.

In ceea ce priveste factorii de risc ai bronsitei, amintim sistemul imunitar scazut, alergiile, fumatul si expunerea la agenti iritanti.

Care sunt simptomele bronsitei?

In ceea ce priveste bronsita, de mentionat este faptul ca are unele simptome cum ar fi tusea, senzatia de disconfort la nivelul pieptului, dificultati de respiratie, producerea mucusului (acesta poate vi limpede, alb, gri – galbui sau verde), frisoane si febra usoara, nas si sinusuri blocate, stari de oboseala.

Cum se poate trata bronsita?

In mod evident, veti dori sa aflati si cum puteti sa scapati de aceasta boala. Ei bine, bronsita acuta, datorita unui tratament medicamentos se va vindeca rapid, iar uneori se vindeca si fara pastile.

Bronsita cronica insa, nu are un remediu, insa unele medicamente pot contribui la ameliorarea simptomelor. De-asemenea, cei care au bronsita cronica, ar fi de preferat sa evite mediile in care se fumeaza, si sa renunte totodata la fumat, pentru ca fumatul le afecteaza si mai mult sanatatea.

Poate fi prevenita bronsita?

Cu siguranta exista unele sfaturi in acest sens. Evitarea fumului de tigara, spalarea mainilor, renuntarea la fumat, consumul de multe lichide si vaccinarea, reprezinta factori care pot ajuta la prevenirea bronsitei.