Ce-joburi-pot-avea-in-Romania-persoanele-cu-studii-medii

Ce joburi pot avea in Romania persoanele cu studii medii?

In Romania, la fel ca in orice alta tara de pe suprafata pamantului, exista atat persoane care au studii superioare, cat si persoane care au studii medii, sau care nu au fost niciodata la scoala.

Cei mai multi cetateni ai Romaniei au studii medii, iar acest articol prezinta cateva domenii de activitate in care isi pot gasi un loc de munca in Romania.

Model de videochat

Atunci cand vine vorba despre locurile de munca din aceasta industrie, multe persoane se gandesc ca doar fetele fac videochat, insa exista studiouri dedicate baietilor, care doresc sa faca videochat.

Videochatul este legal in Romania, studiourile le platesc modelelor contributiile la stat, asigurare medicala, le ofera contract de munca si toate celelalte beneficii pe care le pot avea la orice alt loc de munca.

Programul de lucru este flexibil in aceasta industrie, dar veniturile sunt foarte mari, mai ales pentru modelele care fac videochat adult, indiferent ca discutam despre modele de sex feminin sau masculin.

Agent de vanzari

Exista o multime de companii in Romania care angajeaza agenti de vanzari, iar pentru un asemenea loc de munca sunt necesare studiile medii (minim studii medii). Persoanele care vor trece de interviu vor fi special instruite pentru a-si putea desfasura activitatea, pentru a negocia contracte si pentru a vinde produsele sau serviciile companiei.

Agentii de vanzari vor primi pe langa salariul de baza, si comisioane in functie de numarul vanzarilor efectuate in fiecare luna. Plus de asta primesc masina de servici, laptop si/sau telefon de servici.

Consultant vanzari

Un consultant vanzari de regula lucreaza in cadrul unui magazin mare gen Dedeman, Leroy Merlin (si nu numai). Acesta sta la dispozitia clientului, il ajuta cu informatii utile despre produs, prezinta produsul si chiar vine cu cele mai bune propuneri pentru clientii care cauta anumite produse.

Un consultant de vanzari are de-asemenea un salariu de baza, iar in functie de numarul vanzarilor pe care le genereaza, va castiga mai multi bani de pe urma bonusurilor. Si pentru o asemenea cariera, pot aplica persoanele care au studii medii.

Lucrator comercial

Persoanele care ocupa un astfel de post de regula isi desfasoara activitatea in cadrul unui supermarket. In functie de cat de mult este de lucru, lucratorii comerciali pot aranja marfa la raft, pot face curatenie uneori in supermarket sau pot indeplini si rolul de casier. Un lucrator comercial are nevoie de studii medii.

Operator de productie

Unii le spun operatori, altii muncitori, altii operatori de productie, insa discutam despre muncitorii care lucreaza in cadrul diferitelor fabrici, si care fac parte din departamentul de productie.

Aici sunt necesare studii medii, unele companii angajeaza personal chiar si cu minim 8 clase, iar angajatii de regula sunt incadrati cu salariul minim pe economie, dar pe langa acesta, au bonusuri de performanta, au spor de noaptea si alte sporuri, iar salariul lor poate depasi 2000 de lei lunar.

Operator call center

Exista multi tineri care au studii medii si care isi indreapta atentia spre un loc de munca in aceasta industrie a call ceter-ului. Acestia suna diferite persoane aflate in baza de date a companiei, si prezinta diferite produse si servicii, sau sunt la dispozitia clientilor care suna in vederea remedierii diferitelor probleme.

Acestea sunt cateva exemple de locuri de munca ideale pentru persoanele cu studii medii, insa mentionam faptul ca persoanele care au studii medii, au oricand posibilitatea de a urma diferite cursuri de calificare (curs infirmiera, curs electrician, curs instalator, curs de manichiura sau make-up etc.), pentru a avea sanse la o cariera diferita.