Cele-mai-interesante-locuri-de-vizitat-in-Delta-Dunarii

Cele mai interesante locuri de vizitat in Delta Dunarii

Inca ne aflam in plina pandemie si multi tineri (si nu numai) cauta cele mai bune destinatii de vacanta pe teritoriul Romaniei. Multi aleg sa plece la mare pe litoralul Romanesc, altii prefera muntele.

Avem atat de multe locuri fascinante in Romania care merita vizitate, si cu siguranta Delta Dunarii este unul dintre acestea. Exista multe locuri interesante de vizitat in Delta Dunarii, iar acest articol va ofera informatii pretioase despre unele dintre aceste locuri cu adevarat uimitoare.

Padurea Letea

Cea mai veche rezervatie naturala din Romania, Padurea Letea este totodata cea mai nordica padure subtropicala de pe continent (Europa). Este recomandat ca intr-un sejur petrecut in Delta, sa va alocati timp pentru a vizita aceasta padure in care puteti admira caii salbatici cum zburda liberi in natura.

Tot in Padurea Letea puteti vedea diferite specii de copaci seculari, liane sau dune de nisip fin cald si sarat. Acesta este un loc departe de civizilatie, un loc in care va puteti deconecta de la stresul din viata de zi cu zi.

Orasul Sulina

In cazul in care alegeti sa vizitati Delta, in mod evident trebuie sa treceti o zi si prin orasul Sulina, care are multe locuri interesante de vizitat precum Farul din Sulina, cimitirul maritim, si altele.

Merita de asemenea sa va plimbati pe faleza si sa admirati catedrala Deltei, dar si plaja din Sulina va va atrage ca un magnet. Este mult mai libera decat plajele din statiunile de pe litoral, deci pentru o familie cu copii, plaja Sulina reprezinta cea mai buna solutie.

Mila 23

De asemenea, atunci cand vizitati Delta Dunarii trebuie sa vizitati si satul Mila 23 din Comuna Crisan. Aici aveti posibilitatea de a vedea cum traiesc locuitorii unui sat traditional pescaresc.

Satul se afla in mijlocul deltei, foarte aproape de bratul Sulina. De mentionat este faptul ca intre Mila 23 si Crisan exista mai multe lacuri care merita vizitate.

Insula Popina

Aceasta insula este situata pe Lacul Razim si are o natura calcaroasa. Suprafata acestei insule este de aproximativ 102.5 hectare, iar inaltimea maxima de aici este de 47 de metri.

Despre Insula Popina trebuie sa aflati faptul ca a fost declarata rezervatie naturala, deci in sejurul petrecut in delta, merita sa va faceti timp pentru a vizita si aceasta insula.

Murighiol

Despre Murighiol trebuie mentionat daptul ca este un sat pescaresc din Delta Dunarii, care a fost construit pe ruinele cetatii romane Halmyris. Ceea ce foarte multa lume nu stie, este faptul ca acest sat se afla pe una dintre cele mai vechi asezari din tara noastra, care dateaza inca din secolul 6 iHr. Din secolul 6 iHr si pana in secolul 7 dHr, localitatea a fost locuita in permanenta.

Gura Portitei

Pentru persoanele care isi doresc o vacanta de vis in Romania dar nu doresc sa aiba parte de aglomeratia si agitatia de la mare, cu siguranta Gura Portitei este destinatia ideala. Reprezinta cea mai buna alternativa pentru Vama Veche, care nu mai are farmecul salbatic de alta data.

Aici insa, la Gura Portitei totul este neschimbat, iar turistii pot avea parte de un sejur placut, in care sa se bucure de relaxare, dar si de plaja si soare. Se ajunge relativ usor la Gura Portitei, care se afla la doar 50 de kilometri de orasul Tulcea.

Exista multe alte locuri uimitoare de vizitat in Delta Dunarii, asa ca ar fi pacat sa nu va petreceti vacanta de vara aici.