Gradinita-de-stat-sau-gradinita-privata-ce-sa-aleg

Gradinita de stat sau gradinita privata: Ce sa aleg?

In momentul in care trebuie sa isi inscrie copiii la gradinita, multi parinti se intreaba daca este mai indicat sa opteze pentru o gradinita de stat, sau daca ar fi recomandat sa aleaga o gradinita privata.

Adevarul este ca atat gradinitele de stat cat si cele private au atat unele avantaje cat si unele avantaje. Pentru parintii care se afla in aceasta situatie, acest articol contine informatii utile atat despre avantajele cat si despre avantajele gradinitelor de stat sau private.

Gradinitele de stat

Dupa cum probabil toata lumea stie, gradinitele de stat sunt gratuite, asa ca parintii se pot gandi la aceasta solutie pentru a nu fi nevoie sa plateasca lunar o anumita taxa. Deci, acesta poate fi primul avantaj al gradinitelor de stat.

Trebuie mentionat faptul ca in fiecare oras exista mai multe gradinite de stat decat gradinite private, deci parintii au mai multe optiuni la dispozitie pentru a face o alegere potrivita. acesta nu poate fi decat un mare avantaj.

Daca stam sa discutam insa si despre dezavantajele gradinitelor de stat trebuie facuta precizarea ca in multe dintre acestea, mobilierul este invechit, jucariile cu care se joaca cei mici sunt de asemenea invechite, iar adesea cadrele didactice (educatoarele si educatorii) sunt in varsta. Acest lucru poate descuraja copiii sa mearga la gradinita.

Gradinitele private

In ceea ce priveste insa gradinitele private, facem precizarea ca aici mobilierul si jucariile la care au cei mici acces sunt mult mai noi decat in cazul gradinitelor de stat, iar cei mici se simt mult mai atrasi de aceste gradinite.

Cadrele didactice din gradinitele private sunt tinere, au metode noi de a comunica cu cei mici, si de a invata copiii diferite lucruri, iar cei mici vor fi captivati si vor dori sa invete multe lucruri noi.

Apoi, majoritatea gradinitelor private au program prelungit astfel incat cei mici sa aiba unde sta pana cand parintii ies de la servici si vor merge dupa acestia pentru a-i lua acasa.

Ca dezavantaj insa al gradinitelor private in comparatie cu cele de stat facem precizarea ca acestea sunt contra cost. Fiecare parinte care intetioneaza sa isi inscrie copilul la o gradinita privata, va trebui sa plateasca o taxa anuala (se poate plati in fiecare luna pentru ca parintii sa isi permita sa inscrie copiii la gradinita respectiva).

Asadar, ce alegem?

Cunoscand atat avantajele cat si dezavantajele cele mai importante ale fiecarui tip de gradinita, probabil parintii se intreaba ce sa aleaga. Ei bine, doar ei pot decide ce aleg pentru cei mici, ei isi cunosc bugetul si stiu daca isi permit o gradinita privata sau nu.

Cert este faptul ca trebuie sa tina cont de distanta dintre gradinita si casa, si trebuie de asemenea sa se intereseze de programul gradinitei, dar si despre tematica gradinitei, despre activitatile in care cei mici vor fi implicati in fiecare zi.

Siguranta copiilor este importanta, asa ca parintii trebuie sa stie daca gradinita este pazita, daca exista un sistem de supraveghere video, etc.

In mare parte acestea sunt detaliile pe care parintii trebuie sa le cunoasca inainte de a-si inscrie copiii la gradinita.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.