Telefon-clasic-sau-smartphone

Telefon clasic sau smartphone?

In clipa de fata, fiecare persoana are posibilitatea de a folosi un smartphone in primul rand pentru a comunica cu persoanele dragi, si nu numai.

Un astfel de dispozitiv insa, poate fi utilizat oricand de catre utilizatori, in cazul in care au acces la internet, pentru a socializa cu prietenii virtuali de pe Facebook, Instagram sau Twitter. Nu trebuie sa uitam faptul ca un smartphone poate fi utilizat acum chiar si pentru a efectua apeluri video, astfel ca ii putem vedea la camera, pe cei dragi aflati la departare.

Smartphone

Un smartphone poate fi utilizat pentru a calatori. Acesta a inlocuit vechiul dispozitiv GPS, astfel ca folosim acum telefonul datorita aplicatiei Waze, sau datorita aplicatiei Google Maps.

Exista o multime de aplicatii pentru smartphone care pot fi utilizate in foarte multe scopuri de catre utilizatori. Vreti sa masurati ceva? Aveti aceasta posibilitate pentru ca exista aplicatii ideale care masoara distanta, inaltimea, etc.

Aveti nevoie sa aflati temperatura sau starea vremii in urmatoarele zile? Ei bine, exista aplicatii pentru smartphone care va pot fi de mare ajutor chiar si in aceste conditii.

Cu ajutorul unui smartphone, fiecare persoana poate sa faca ceea ce doreste. Chiar si vizionarea filmelor si a emisiunilor tv, sau vizionarea videoclipurilor este posibila cu ajutorul unui astfel de dispozitiv.

Se foloseste smartphone-ul si pentru a cauta cele mai noi stiri, pentru a afla informatii utile din orice domeniu de activitate. Se foloseste smartphone-ul pentru a face cumparaturi online si plati online, pentru a face rezervari la hotel, etc.

Toate aceste lucruri se datoreaza in primul rand specificatiilor tehnice uimitoare pe care le au aceste dispozitive, dar si aplicatiilor pentru smartphone care se pot descarca din magazinul Google Play pentru telefoanele Android, sau din Apple App Store pentru dispozitivele iPhone.

In ciuda tuturor performantelor pe care le are un smartphone insa, de mentionat este faptul ca este un dispozitiv mult mai sensibil in comparatie cu vechile telefoane mobile, care existau pe piata la inceputul anilor 2000, pana prin anii 2008 – 2010.

Telefon clasic

Telefoanele mobile cu butoane pe care le-am folosit cu totii acum mai bine de un deceniu, nu erau nici pe departe atat de performante, si nu puteau fi folosite in atat de multe scopuri.

Telefoanele aparute pe piata in acea perioada, spre sfarsitul anilor 2000, aveau intr-adevar camera foto, dar fotografiile nu erau foarte clare. Aveau mp3 player, dar calitatea audio nu era la fel de buna ca in zilele noastre.

Ca performante si ca specificatii tehnice, smartphone-urile sunt la ani lumina distanta, iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure, pentru ca folosim dispozitive incredibile in prezent.

De mentionat insa este faptul ca un smartphone nu este atat de rezistent precum era un telefon in acea vreme. Cei care detineau un model Nokia 3310, nu isi faceau griji nici daca isi scapau telefonul de la etaj. In cel mai rau caz, se dezasambla (ii sarea bateria, cartela, capacul de la baterie). Telefonul era samblat in maxim doua minute, iar apoi functiona ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.

Acum insa, un smartphone care este scapat chiar si pe gresie, daca nu este protejat de o husa sau de o folie de protectie din sticla pentru display, are nevoie de o inlocuire display.

Apoi, telefoanele mobile de demult, rezistau incarcate chiar si o saptamana. Un smartphone in schimb, abia daca rezista incarcat o zi. Bineinteles, un smartphone este utilizat zi de zi foarte mult, pe cand acele telefoane nu erau atat de solicitate.

Concluzie

Ca o concluzie, am putea spune ca un smartphone de acum, care sa reziste incarcat atat de mult timp si sa fie la fel de rezistent ca un telefon clasic, cu butoane, ar fi fara doar si poate, telefonul perfect, indiferent ca ar fi scos pe piata de catre Samsung, Apple, Nokia, Huawei, Sony sau alt producator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *