cum-aleg-scoala-potrivita-pentru-copilul-meu

Cum aleg scoala potrivita pentru copil?

Fiecare parinte isi iubeste copilul si doreste sa-i ofere tot ceea ce este mai bun pentru el, iar din acest motiv, fiecare parinte cauta scoala potrivita pentru copilul lui.

Exista insa parinti care nu stiu cum sa faca alegerea potrivita, si chiar cauta pe Google “Cum aleg scoala potrivita pentru copil?”. In continuare vom discuta despre acest subiect si vom prezenta cateva sfaturi utile pentru parintii care cauta cea mai potrivita scoala pentru copiii lor.

Scoala privata sau scoala de stat?

Multi parinti se intreaba daca este mai bine sa isi inscrie copiii la o scoala privata, sau daca este indicat sa aleaga o scoala de stat. Atat scolile private cat si scolile de stat vin cu avantaje, dar si cu dezavantaje.

De exemplu, in cadrul unei scoli private, elevii au la dispozitie mobilier nou, au banci noi, table noi si au toate acele conditii necesare pentru a putea studia.

In scolile private totul este la superlativ in ceea ce priveste conditiile. Chiar si cadrele didactice sunt foarte bine pregatite. Trebuie sa recunoastem ca un angajator nu plateste un angajat daca nu isi face bine treaba, si nici proprietarii scolilor nu platesc profesorii daca acestia nu sunt buni in ceea ce fac. Mai bine spus, nu ii angajeaza.

Scolile private pot avea diferite tematici. De exemplu, exista scoli private in care se invata intensiv limba germana sau limba engleza, limba franceza sau alta limba straina. Alte scoli private sunt axate mai mult pe educatie fizica si sport.

In ceea ce priveste costurile insa, scolile private sunt mai scumpe decat scolile de stat. Parintii trebuie sa plateasca o anumita taxa anuala la scolile private. In scolile de stat insa, nu se plateste taxa de scolarizare. Aici se plateste fondul scolii si fondul clasei, insa sumele platite in acest sens sunt mai mici decat cele pentru scolarizarea la privat.

In plus, scolile de stat nu au asa mobilier nou precum cele de la privat, nu au aceleasi conditii, si cu siguranta acesta este un factor care poate influenta alegerea parintilor.

Distanta fata de casa/job

Fara doar si poate, distanta fata de casa/job este una foarte importanta. Parintii doresc sa isi inscrie copiii la cea mai buna scoala, dar trebuie sa tina cont si de distanta de acasa si pana la scoala, si apoi de la locul de munca si pana la scoala.

Cei care isi insotesc copiii la scoala dimineata, dar care trebuie sa ajunga si la servici rapid, cu siguranta doresc sa gaseasca o scoala cat mai aproape de casa in care locuiesc.

Rezultatele elevilor la invatatura

Parintii in mod evident doresc sa isi inscrie copiii la scoli cat mai bune, unde rezultatele la invatatura sunt exceptionale. De aceea, este recomandat sa se intereseze de scolile care au mereu cele mai bune rezultate la invatatura, atat la evaluarile nationale cat si la BAC.

In ceea ce priveste rezultatele la invatatura, acestea pot fi aflate rapid si usor de pe internet, deci cu siguranta veti stii care scoala din oras este cea mai prestigioasa, si care trebuie evitata.

Vizitati scolile

Un detaliu foarte important pe care trebuie sa il aiba in vedere parintii care cauta scoala potrivita pentru copiii lor, este acela de a vizita scolile. In acest fel vor vedea si care sunt conditiile in care isi vor petrece mai multe ore copiii lor. in plus, parintii pot cunoaste si cadrele didactice in aceste conditii.

In plus, acum exista posibilitatea de a afla informatii despre scoli si din mediul online. Puteti discuta cu parintii pe care ii cunoasteti, pentru a stii unde le invata copiii, ce conditii au, etc.

Evitati scolile in care nu se face educatie fizica

Stim cu totii ca in multe scoli din Romania, orele de educatie fizica se transforma in ore de dirigentie sau in diferite alte ore.

Ei bine, sportul este deosebit de important pentru sanatate, mai ales pentru copii, care se afla in plin proces de dezvoltare. De aceea, este foarte important sa va asigurati ca va inscrieti copiii la o scoala unde se pune accent pe educatie fizica si sport, iar orele de educatie fizica se desfasoara ca la carte.

Acestea sunt asadar, cateva dintre cele mai importante detalii de care fiecare parinte trebuie sa tina cont, atunci cand doreste sa isi inscrie copilul la scoala.