Obiective-turistice-de-vizitat-in-Clisura-Dunarii.

Obiective turistice de vizitat in Clisura Dunarii

Oriunde, pe teritoriul Clisurii Dunarii, te poti opri sa admiri o parte din paradis. Pe o parte sunt dealurile stancoase, cu parcurile si rezervatiile naturale, cu padurile seculare protejate cu soiuri diferite de plante si pasari unice in lume, iar pe celalalta parte, firul lenes al Dunarii. Daca esti iubitor de natura vei fi incantat de copacii si arbustii rari si de coloniile de lastuni.

Fiind un loc care cere sa fie descoperit, trebuie sa ii dedici cateva zile bune sau cel putin un week-end. Acest articol iti va prezenta in randurile care urmeaza, cateva obiective turistice cu adevarat fascinante, pe care le poti vizita in Clisura Dunarii:

  1. Cazanale Dunarii – Cazanele Mici si Cazanele Mari

Cazanele Dunarii reprezinta locul unde Dunarea se ingusteaza cel mai mult de pe teritoriu Romaniei, mai exact un sector din defileul Dunarii la trecea prin Muntii Carpati. Se afla in Parcul National Portile de Fier si au o lungime de doar 9km si o adancime de aproximativ 80m.

Denumirea lor se datoreaza vartejelor care se formeaza la suprafata apei din cauza debitului mare pe care Dunarea il are in aceste portiuni stancoase si inguste. Acolo apa pare involburata si uneori da impresia ca ar fierbe.

  1. Chipul lui Decebal

Aceasta sculptura in stanca, care intruchipeaza chipul regelui dac Decebal, este situata intre localitatile Eselnita si Dubova. A fost construita in decursul a 10 ani, intre anul 1994 si 2004, cu ajutorul a 12 sculptori alpinisti, avand o inaltime de 55m. Chipul lui Decebal este unul din cele mai vizitate obiective turstice in Clisura Dunarii.

  1. Tabula Traiana

Aceasta este o placa memoriala ridicata de adversarul regelui Decebal, imparatul roman Traian, pentru a celebra victoriile Imperiului Roman asupra regatului dac. Fiind situata pe malul sarbesc, aceasta poate fi vazuta cel mai bine printr-o plimbare cu barca. Aceasta este singura care a fost ridicata cu 30m pentru a nu fi acoperita in totalitate de apa. Au existat 10 astfel de tabule.

  1. Manastirea Mraconia

Aceasta se afla foarte aproape de Chipul lui Decebal. A fost ridicata pe locul unui fost punct de observatie si dirijare al vaselor de pe Dunare. Datorita faptului ca defileul se ingusteaza foarte mult in unele locuri, nu pot trece doua vase simultan.

  1. Pestera Ponicova

Este cea mai mare pestera de pe intreg Defileul Dunarii. Este compusa dintr-o serie de galerii care comunica intre ele si insumeaza 1660m. Poti sa o vizitezi fie de pe uscat, cat si de pe Dunare cu barca, insa in cel de-al doilea caz accesul este limitat pe o distanta de 15m.

Pe langa acestea mai poti vizita si Pestera Veterani, Stanca Babacaia, Insula Ostrov, Parcul National Portile de Fier.

Avand in vedere ca timpul petrecut la Dunare inseamna de cele mai multe ori relaxare, noi iti propunem cateva activitati pe care le poti face in natura:

  • Evident ca principala activitate este pescuitul pentru cei care iubesc sa faca asta.
  • Plimbarile cu barca de asemenea sunt o activitate relaxanta si placuta si astfel poti admira obiectivele turistice mai sus mentionate si sa te bucuri de peisaje superbe.
  • Drumetiile montane sunt si ele o optiune daca iti doresti sa surprinzi de la inaltime cea mai frumoasa priveliste cu Cazanele Mari si Golful Dubova.
  • Sporturile nautice cum ar fi canotaj, caiac-canoe, ski-jet. Daca ajungi acolo vei gasi mai multe informatii in legatura cu plimbarile cu caiacul pe Dunare si ceea ce poti vedea in traseul cu barca.
  • Ciclism – pentru cei care doresc sa se bucure de peisajele frumoase din zona pe doua roti, vizitarea Cazanelor Dunarii poate fi o experienta de neuitat.

Fie ca iti doresti sa te relaxezi, ori alegi Clisura Dunarii datorita informatiilor mai sus mentionate, acesta este un loc care merita vizitat pentru a te bucura de frumusetea peisajelor.