Ce-asteptari-au-fanii-telefoanelor-android-pentru-2021

Ce asteptari au fanii telefoanelor Android pentru 2021?

Se stie faptul ca smartphone-ul este cel mai important gadget pe care il utilizam, iar cele mai multe telefoane de pe piata vin cu sistemul de operare Android instalat.

Producatori de top de pe piata smartphone-urilor, precum Samsung, Huawei, Nokia, Sony, LG, si nu numai, au adoptat acest sistem de operare Android de la Google, iar in randurile care urmeaza, va prezentam care sunt asteptarile utilizatorilor de telefoane Android pentru 2021.

Incarcare rapida pentru telefoane Android (prin cablu)

Este foarte important ca majoritatea utilizatorilor sa isi poata incarca smartphone-ul cat mai repede posibil. Multe dispozitive ofera chiar acum o functie de incarcare rapida wireless, de exemplu Xiaomi Mi 10 5G (cu 50 de wati) si Huawei P30 Pro New Edition (cu 45 de wati).
flip.ro
In consecinta, ne-am dori ca toate smartphone-urile Android din 2021 sa accepte cel putin 30 de wati la incarcare, cel putin din clasa medie superioara.

Telefoane Android de inalta calitate

Se stie ca unii producatori de smartphone-uri Android aduc un numar mare de dispozitive pe piata in fiecare an. Xiaomi, in special, depune eforturi pentru a ocupa orice nisa si categorie de pret posibila cu propria gama de telefoane mobile. Samsung are de asemenea, mai multe serii care difera doar putin intre ele.

Avand in vedere numarul mare de serii de smartphone-uri, uneori nu este usor sa tineti evidenta lucrurilor. Am dori sa vedem mai putine smartphone-uri Android in 2021 pe piata, iar dintre cele aparute, sa vedem dispozitive cu cat mai multe caracteristici si functii.

Obiective de camera sensibile

Multe smartphone-uri actuale de nivel mediu au mai multe camere pe spate. Un al doilea obiectiv este de obicei folosit pentru a capta informatiile de adancime ale unui subiect. Il puteti folosi pentru a obtine efectul popular bokeh pe fotografiile portret, de exemplu.

In 2020 a existat o tendinta catre cat mai multe obiective posibil, dintre care unele au avut doar obiective macro cu o rezolutie de 2 megapixeli. Ca si in cazul numarului de modele de telefoane mobile, am dori sa limitam numarul de lentile la cele care chiar au sens.

Denumiri mai scurte pentru smartphone-urile Android 2021

Aceasta tendinta a inceput deja in 2019 – in opinia noastra, ar trebui sa se incheie cu smartphone-urile Android in 2021: „5G” la sfarsitul numelui (exemplu: LG V50 ThinQ 5G). Qualcomm a lansat acum mai multe chipset-uri mid-range care accepta standardul celular rapid.

In consecinta, 5G nu mai este doar rezervat pentru flagship-uri. In 2021, este posibil ca smartphone-urile fara 5G sa fie aproape depasite – in consecinta, etichetarea 5G ar fi de prisos.

Actualizari Android garantate

Comparativ cu iOS-ul Apple, Android este inca caracterizat de o fragmentare puternica. In plus, adesea nu merita ca producatorii sa ofere actualizari smartphone-urilor mai vechi din gama medie. Dar acest lucru este deosebit de important in contextul durabilitatii, astfel incat utilizatorii sa isi poata folosi dispozitivele mai mult de un an.

Apple, de exemplu, garanteaza actualizari pentru toate iPhone-urile timp de cel putin patru ani. Aceasta inseamna ca, cu iPhone SE (2020), veti primi si iOS 18 daca este lansat in 2024.

Google ofera aici un exemplu pozitiv pentru tabara Android si garanteaza toate actualizarile importante pentru dispozitive precum Pixel 5 timp de trei ani. De aceea, am dori ca mai multi producatori sa garanteze actualizarile Android pentru dispozitivele lor – cel putin pentru o perioada limitata de cel putin doi ani.

Preturi corecte pentru flagship-uri

De-a lungul anilor, cresterile de pret pentru smartphone-urile de top sunt normale si justificate – la urma urmei, companiile trebuie sa investeasca mult timp si bani in dezvoltarea de noi functii. Uneori, materiile prime rare se reflecta si in preturile de consum. Cu toate acestea, ne-am dori ca producatorii sa se asigure ca preturile mai ridicate pentru smartphone-urile Android vor rasplati utilizatorii in 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *