Care-sunt-avantajele-asigurarii-private-de-sanatate

Care sunt avantajele asigurarii private de sanatate?

Oricat de frumoasa este viata astazi, nu se stie ce se poate intampla maine – poimane sau chiar in urmatoarea clipa, asa ca din acest motiv, este deosebit de important sa ne preocupe foarte mult sanatatea noastra si a celor dragi noua.

Acesta este motivul datorita caruia, oamenii care au inteles cu adevarat cat de importanta este sanatatea, au optat pentru incheierea politelor de asigurari private de sanatate. Acest articol scoate in evidenta o parte dintre cele mai importante avantaje ale asigurarilor private de sanatate.

  1. Asigurarea de sanatate va poate ajuta sa economisiti bani

Acesta poate fi primul si cel mai important motiv pentru a alege sa incheiati o astfel de polita de asigurare. Se stie faptul ca spitalizarea in Romania, dar si analizele si tratamentele medicale sunt foarte costisitoare.

Avand insa o polita de asigurare privata de sanatate, veti reusi sa economisiti bani si veti putea sa va gestionati mult mai bine bugetul si cheltuielile pentru sanatate.

  1. Economisirea timpului

Este foarte neplacut ca un pacient sa astepte la cozi interminabile doar pentru a putea fi consultat de catre un medic de la stat. O polita de asigurare de sanatate privata, va ofera posibilitatea de a beneficia de cele mai bune servicii medicale, iar mai mult decat atat, beneficiati rapid de aceste servicii, fara a mai sta la cozi prin diferite spitale. In acest fel, veti face si o importanta economie de timp.

  1. Asigurarea privata de sanatate nu presupune costuri mari

Majoritatea oamenilor care aud de asigurari de sanatate, se gandesc ca acestea au preturi foarte mari. Nici vorba insa. Exista pachete de baza care presupun o investitie de pana undeva la 100 de lei pe luna. Cu cat insa serviciile suplimentare sunt adaugate pachetului de baza, cu atat mai mare va fi si costul asigurarii.

  1. Asigurarile de sanatate sunt deductibile fiscal

Indiferent ca discutam despre asigurarile de sanatate platite de catre angajator sau individual, aceste asigurari de sanatate sunt deductibile fiscal. In conformitate cu legislatia, se pot deduce pana la un nivel cumulat (angajat si angajator) de 800 de euro anual, pentru fiecare persoana (800 de euro echivalentul in lei).

  1. Asigurarea privata de sanatate acopera multe riscuri

O astfel de polita de asigurare poate acoperi mai multe riscuri cum ar fi interventiile ghirurgicale, analizele medicale, spitalizarea, tratamentele, etc. O asigurare de sanatate poate include si tratarea in strainatate, insa deja discutam despre alte costuri.

  1. Acoperire teritoriala mai mare

Un alt amanunt interesant de mentionat in legatura cu aceste polite de asigurare este acela ca va dau voie sa treceti de la un furnizor de servicii medicale la latul. In plus, aveti posibilitatea de a va alege medicul care sa va consulte. Plus de asta, polita de asigurare de sanatate privata, garanteaza si accesul la a doua opinie medicala.

  1. Transparenta totala

Un alt avantaj foarte mare pe care il ofera o astfel de polita de asigurare privata de sanatate, este acela ca polita va garanteaza vizibilitate completa cu privire la sumele alocate si decontate in schimbul fiecarui serviciu medical.

  1. Asigurarile de sanatate private incurajeaza comportamentul sanatos

Cei care detin o polita de asigurare de sanatate privata, nu trebuie sa astepte pana se imbolnavesc. Ei se pot duce periodic la analize pentru a afla daca sunt sau nu sanatosi.

  1. Liniste sufleteasca

Nimic nu este mai important decat linistea sufleteasca oferita de politele de asigurare de sanatate privata. O astfel de polita de asigurare va poate fi asul din maneca atunci cand va imbolnaviti, pentru ca va ofera posibilitatea de a va trata in cele mai renumite clinici medicale private sau spitale private, acolo unde exista cea mai noua si mai moderna aparatura, dar si cel mai pun personal medical.

Avand la cunostinta toate aceste detalii, este cat se poate de firesc sa doriti sa optati cat mai repede pentru incheierea unei polite de asigurare privata de sanatate.