Ce-avantaje-are-de-oferit-un-laptop-refurbished

Ce avantaje are un laptop refurbished?

In ultimii ani, din ce in ce mai multe companii au renuntat la vechile PC-uri, si le-au oferit angajatilor laptopuri performante, pentru ca acestia sa isi desfasoare activitatea.

Probabil va intrebati de ce companiile au facut trecerea de la un PC la un laptop, insa exista numeroase avantaje pe care laptopurile le au. In primul rand, sunt cel putin la fel de performante precum PC-urile, deci acesta poate fi un prim avantaj.

Al doilea avantaj este reprezentat de faptul ca laptopurile ocupa mai putin spatiu, nu au nevoie neaparat de un birou la fel ca o unitate desktop, deci acesta este un avantaj real, pentru ca pot fi transportate pentru a lucra si de acasa.

Tinand cont de aceste detalii, este evident de ce companiile au optat pentru laptopuri, insa stiti ce este un laptop refurbished? Astfel de laptopuri au cumparat companiile in majoritatea cazurilor.

Ce este laptopul refurbished?

Cand vine vorba despre un laptop refurbished, il putem denumi laptop resigilat sau laptop reconditionat. Acesta a fost utilizat pentru o scurta perioada de timp, si a fost ulterior returnat producatorului din diferite motive.

Un astfel de laptop, in momentul in care a ajuns inapoi la producator, este testat la sange de catre inginerii companiei. Apoi, piesele care se considera ca nu functioneaza perfect sunt inlocuite. Laptopul este testat din nou dupa inlocuirea pieselor, si apoi este scos la vanzare pentru a doua oara.

Ce avantaje are un laptop refurbished?

Probabil va intrebati ce avantaje are de oferit un laptop refurbished, si de ce este indicat sa alegeti unul in defavoarea unui produs nou. Ei bine, un laptop refurbished dupa cum am mentionat anterior a fost reconditionat si testat inainte de a fi scos pe piata, deci cu siguranta functioneaza perfect, iar din acest punct de vedere nu exista surprize neplacute.

Un alt avantaj major, in afara faptului ca in ceea ce priveste performantele, un asemenea produs nu are nimic de reprosat, este legat de pret. Laptopurile refurbished costa mai putini bani decat cele noi. Acelasi model, de la acelasi producator si cu aceleasi specificatii, poate costa cu pana la 30 – 50 % mai putin.

Laptopurile refurbished au garantie la fel ca laptopurile noi, sau chiar o garantie mai mare, deci si din acest punct de vedere este rentabil sa va indreptati atentia spre un astfel de produs resigilat.

In plus, un alt avantaj semnificativ poate fi reprezentat de faptul ca laptopul refurbished are sistemul de operare instalat. Multe laptopuri noi nu ofera acest avantaj, motiv pentru care unii utilizatori le evita.

Deci, merita sa cumpar un asemenea laptop?

Daca inca va intrebati acest lucru, cu siguranta raspunsul este da. Trebuie sa aveti la cunostinta faptul ca un laptop refurbished poate avea semne foarte mici de uzura sau una – doua zgarieturi fine, insa performantele acestor produse sunt ireprosabile, pretul este de-asemenea super atractiv; deci cu siguranta merita sa alegeti un astfel de laptop.

Cand achizitionati un laptop resigilat, asigurati-va ca va indreptati atentia spre un produs de la HP, Dell, Lenovo, Apple sau de la un alt producator de top.

Unde gasesc laptopuri refurbished?

Va intrebati de unde puteti cumpara un astfel de laptop? Ei bine, exista laptopuri resigilate la diferite magazine de calculatoare si echipamente IT din oras, sau puteti gasi diferite magazine online care comercializeaza laptopuri si echipamente IT second hand sau refurbished.