cum-alegem-incaltamintea-pentru-copii

Cum alegem incaltamintea copiilor?

Pentru un parinte, cu siguranta una dintre cele mai dificile misiuni este aceea de a alege incaltamintea perfecta pentru copilul sau, dat fiind faptul ca trebuie sa tina cont de o multime de detalii importante.

Unii parinti cauta incaltaminte copii ieftina, altii cauta incaltaminte copii de firma, insa acest aspect este mai putin important in final. Exista alti factori care au o importanta mare, iar acest articol va prezinta care sunt cativa dintre acesti factori, deci merita sa cititi pana la final.

  1. Marimea potrivita

Fara doar si poate, inainte de a tine cont de factori precum pretul sau brandul care a scos pe piata incaltamintea copiilor, parintii trebuie sa stie ca marimea potrivita este cele mai important aspect de luat in considerare atunci cand aleg incaltamintea potrivita pentru cei mici.

Parintii pot lua o coala alba de hartie si un creion, si pot aseza copilul cu talpa pe coala si pot desena apoi conturul talpii celui mic, iar astfel vor avea marimea perfecta.

Exista insa si dispozitive de masurat talpa piciodului, iar aceasta metoda este si mai sigura. De mentionat insa este faptul ca parintii trebuie sa masoare frecvent piciorul celor mici (cel putin odata pe luna).

  1. Talpa incaltarilor

Exista incaltaminte pentru copii care are talpa tare, in timp ce exista si incaltaminte care are talpa flexibila. De mentionat este faptul ca talpa flexibila reprezinta cea mai buna alegere, din moment ce aceasta le permite celor mici sa mearga corect.

Pentru copiii care abia invata sa mearga, fara doar si poate, incaltamintea potrivita trebuie sa aiba talpa flexibila. Acestia nu au suficient de multa putere astfel incat sa flexeze suficient de mult piciorul pentru a umbla fara probleme cu incaltamintea cu talpa tare. Aceasta va fi inconfortabila pentru micuti.

  1. Inaltimea incaltarilor

Acesta este un alt aspect  deosebit de important, si totodata,de luat in considerare. Exista incaltaminte sub glezna, si incaltaminte pe glezna. Un mit spune ca parintii trebuie sa aleaga incaltamintea pe glezna, astfel incat sa tina fixa glezna celor mici.

Acesta este doar un mit, si nu trebuie sa fie luat in considerare. Picioarele celor mici este indicat sa fie cat mai putin incorsetate. Cand copiii mici au incaltaminte pe glezna, aceasta le ingreuneaza muschii si nu permite ca toti muschii sa lucreze si sa se dezvolte corect. Deci, incaltamintea sub glezna reprezinta alegerea cea mai potrivita.

  1. Sandale deschise la varf sau inchise?

In ceea ce priveste aceasta intrebare, de preferat ar fi sandalele inchise, astfel incat piciorusele celor ici sa nu alunece in sandale. In plus, praful si nisipul care se depune ii va incomoda, mai ales ca acestia au pielea sensibila.

Ba chiar mai mult, sandalele inchise la varf mai au un avantaj important, si anume ca le protejeaza acestora degetele in cazul unor cazaturi sau in cazul unor lovituri.

  1. Ce material sa aleg?

In mod evident, parintii cauta raspunsul potrivit si pentru aceasta intrebare. De preferat ar fi sa opteze pentru un material care permite ca pielea sa respire, iar pielea naturala ar fi cea mai buna alegere.

  1. Incaltaminte noua sau ramasa de la fratiorii mai mari?

Cu siguranta, incaltamintea noua este obligatorie. Nu conteaza ca sandalele sau adidasii au apartinut fratelui mai mare sau verisorului sau altcuiva. Trebuie ca parintii sa stie ca incaltamintea ia forma piciorului, mai ales cand discutam despre incaltamintea celor mici.

Aceasta incaltaminte cu siguranta nu ar fi confortabila pentru cei mici, care abia invata sa mearga, iar mersul lor este in formare.

Asadar, acestea sunt detalii importante pe care parintii trebuie sa le cunoasca atunci cand doresc sa cumpere incaltaminte pentru copii. Abia apoi, trebuie sa tina cont de pretul incaltarilor si de brand sau culoare.