
Ce este Link Building-ul?
Peisajul SEO si al construirii de linkuri se schimba intotdeauna, iar in zilele noastre importanta construirii de linkuri de inalta calitate, este deosebit de mare. Nevoia de a intelege si de a implementa campaniile de Link Building de inalta calitate este esentiala daca veti concura si veti prospera online, iar asta nu se va schimba in curand.
Acest ghid este conceput pentru a va ajuta sa mergeti rapid si in directia corecta. Exista multe detalii de luat in considerare, dar am impartit totul in capitole usor de inteles.
Definitia Link Building
Construirea de linkuri (Link Building) este procesul de achizitionare a hyperlinkurilor de pe alte site-uri web catre propriul dvs. site. Un hyperlink (de obicei numit doar link) reprezinta o modalitate prin care utilizatorii pot sa navigheze intre paginile de pe internet.
Motoarele de cautare folosesc link-uri pentru accesarea cu crawlere pe web; vor accesa cu crawlere legaturile dintre paginile individuale de pe site-ul dvs. web si vor accesa cu crawlere legaturile dintre site-uri web intregi.
Exista multe tehnici pentru construirea de legaturi, si desi acestea variaza in dificultate, construirea de legaturi este una dintre cele mai dificile parti ale locurilor de munca ale specialistilor SEO. Multi specialisti SEO isi petrec majoritatea timpului incercand sa o faca bine.
Din acest motiv, daca puteti stapani arta construirii de link-uri de inalta calitate, puteti avea un real avantaj in fata concurentei.
De ce este importanta crearea de linkuri pentru SEO?
1. Anatomia unui hyperlink
Pentru a intelege importanta construirii linkurilor, este important sa intelegeti mai intai notiunile de baza despre modul in care este creat un link, modul in care motoarele de cautare vad legaturile si ce pot interpreta din acestea.
- Inceputul etichetei de legatura: denumita eticheta de ancorare, aceasta deschide eticheta de legatura si le spune motoarelor de cautare ca urmeaza un link catre altceva.
- Locatia de trimitere a linkului: „href” inseamna „trimitere la hyperlink”, iar textul din ghilimele indica adresa URL catre care este indreptat linkul. Aceasta nu trebuie sa fie intotdeauna o pagina web; ar putea fi adresa unei imagini sau a unui fisier de descarcat. Ocazional, veti vedea altceva decat o adresa URL, incepand cu semnul #. Acestea sunt link-uri locale, care va duc la o alta sectiune a paginii pe care va aflati deja.
- Text vizibil / ancorat al linkului: acesta este putinul text pe care utilizatorii il vad pe pagina si pe care trebuie sa faca click daca doresc sa deschida linkul. Textul este de obicei formatat intr-un fel pentru a-l face sa iasa in evidenta de textul care il inconjoara, adesea cu culoare diferita si / sau subliniat, semnaland utilizatorilor ca este un link pe care poate fi facut click.
- Inchiderea etichetei de legatura: Aceasta indica sfarsitul etichetei de legatura catre motoarele de cautare.
2. Ce inseamna link-uri pentru motoarele de cautare?
Exista doua moduri fundamentale in care motoarele de cautare utilizeaza linkuri:
- Pentru a descoperi noi pagini web.
- Pentru a determina cat de bine ar trebui sa se claseze o pagina in rezultatele lor.
Odata ce motoarele de cautare au accesat cu crawlere paginile de pe web, acestea pot extrage continutul acelor pagini si il pot adauga la indexurile lor. In acest fel, acestea pot decide daca considera ca o pagina este de o calitate suficienta pentru a fi bine clasata pentru cuvintele cheie relevante.
Atunci cand decid acest lucru, motoarele de cautare nu se uita doar la continutul paginii; se uita de asemenea la numarul de linkuri care indica acea pagina de pe site-uri web externe si la calitatea acelor site-uri web externe. In general, cu cat sunt mai multe site-uri web de inalta calitate care va conecteaza, cu atat este mai probabil sa va clasati bine in rezultatele cautarii.
Link-urile ca factor de clasare sunt ceea ce a permis ca Google sa inceapa sa domine in mod autoritar piata motoarelor de cautare la sfarsitul anilor ’90. Unul dintre fondatorii Google, Larry Page, a inventat PageRank, pe care Google l-a folosit pentru a masura calitatea unei pagini pe baza partiala a numarului de linkuri care o recomanda.
Aceasta valoare a fost apoi utilizata ca parte a algoritmului general de clasare si a devenit un semnal puternic, deoarece era un mod foarte bun de a determina calitatea unei pagini.
A fost atat de eficient, deoarece s-a bazat pe ideea ca un link ar putea fi vazut ca un vot de incredere in legatura cu o pagina, adica nu ar primi link-uri daca nu ar merita. Teoria este ca, atunci cand cineva insereaza link catre un alt site web, spune in mod efectiv ca este o resursa buna. In caz contrar, nu s-ar conecta la acesta.
Cu toate acestea, specialistii SEO au descoperit in curand cum sa manipuleze PageRank-urile si rezultatele cautarii pentru cuvintele cheie alese. Google a inceput sa incerce in mod activ sa gaseasca modalitati de a descoperi site-uri web care manipuleaza rezultatele cautarii si a inceput sa lanseze actualizari periodice care vizau in mod special filtrarea site-urilor care nu meritau sa se claseze.
Acest lucru a dus de asemenea, la faptul ca Google a inceput sa reduca o serie de tehnici de construire a link-urilor care anterior erau considerate a fi bune, de exemplu, trimiterea site-ului dvs. web la directoare web si obtinerea unui link in schimb.
Aceasta a fost o tehnica pe care Google a recomandat-o de fapt la un moment dat, dar a devenit abuzata si suprautilizata de cei care fac SEO, asa ca Google a incetat sa transmita la fel de multa valoare din acel tip de link-uri.
Cum poate ajuta constructia de legaturi afacerea mea?
Dupa cum am discutat, legaturile sunt un semnal foarte important pe care motoarele de cautare il folosesc pentru a determina clasamentul.
Deci, stim ca cresterea numarului de linkuri de inalta calitate care indica site-ul dvs. web va poate creste semnificativ sansele de a va clasa bine. Totusi, exista si alte beneficii ale construirii de legaturi, care pot fi mai putin evidente, dar totusi demne de luat in considerare.
-
Construirea de relatii
Construirea de linkuri poate implica deseori accesul la alte site-uri web si bloguri relevante din industria dvs. Aceasta informare se refera frecvent la promovarea a ceea ce tocmai ati creat, cum ar fi o bucata de continut sau un infografic.
Un obiectiv comun al sensibilizarii este obtinerea unui link, dar obtinerea de link-uri va poate ajuta sa construiti relatii pe termen lung cu nume importante din industria dvs., iar aceste relatii pot insemna ca afacerea dvs. devine foarte apreciata si de incredere.
-
Trimiterea traficului de recomandare
Am vorbit despre impactul legaturilor asupra clasamentelor dvs., dar ce zici de impactul legaturilor asupra traficului de recomandare? Un link bun de pe un site web foarte vizitat poate duce si la cresterea traficului.
Daca este un site web relevant, este posibil ca si traficul sa fie relevant si poate duce si la cresterea vanzarilor. Din nou, in aceasta situatie, valoarea unui link nu este doar despre SEO, ci despre clienti.
-
Construirea de brand
O buna construire a legaturilor va poate ajuta sa va construiti brandul si sa va stabiliti in top in nisa dvs. Exista cateva tehnici de construire a legaturilor, cum ar fi crearea de continut, care pot arata oamenilor expertiza companiei dvs., iar acest lucru poate contribui mult la construirea marcii dvs.
De exemplu, daca creati un continut pe baza datelor din industrie si il publicati, aveti sansa de a deveni cunoscut in industria dvs. Cand faceti acces si incercati sa obtineti linkuri catre continut, va aratati expertiza si solicitati altor persoane din industria dvs. sa contribuie la raspandirea cuvantului si sa le arate celorlalti informatiile.