Din-ce-motive-poate-fi-folosita-o-folie-mulcire

Din ce motive poate fi folosita o folie mulcire?

Pentru persoanele care se ocupa in mod special activitati precum agricultura sau de gradinarit, o folie mulcire in mod evident nu reprezinta o necunoscuta. Exista insa persoane care abia acum cand citesc acest articol aud pentru prima data de acest tip de folie.

Indiferent ca ati auzit despre folia de mulcire sau este pentru prima data cand auziti de ea, va recomandam sa cititi articolul pana la final. Fiecare informatie pe care o puteti asimila din aceste randuri, va poate fi de mare ajutor.

Folie mulcire: Prezentare generala

Mulcirea cu folie de plastic a fost dezvoltata pentru prima data de oamenii de stiinta japonezi in anii 1950, in principal pentru utilizarea in culturi horticole. Incepand cu anii 1960, aceasta folie a inceput sa fie folosita si in Romania. Odata cu dezvoltarea materialelor din folie de plastic si a masinilor de aplicare, zona de aplicare a foliei de mulcire s-a extins intr-un mod incredibil.

La inceput, folia de mulcire a fost folosita doar pentru productia de legume si flori timp de cativa ani. Precizam insa ca acum este utilizata pe scara larga in multe culturi inclusiv arahide, pepene verde, trestie de zahar si tutun, precum si culturi de cereale precum porumb, grau sau orez.

Se poate folosi si pentru culturile de legume din gradinile oamenilor. Folosirea acestui tip de folie a dus la cresteri cu 20%-50% a randamentului culturilor de cereale si joaca un rol cheie in asigurarea aprovizionarii cu bunuri agricole nu doar in Romania, ci in intreaga lume.

De ce este folosita folia de mulcire?

Agricultorii folosesc o folie de mulcire dat fiind faptul ca este impermeabila la apa. Aceasta previne evaporarea directa a umiditatii din sol prevenind pierderea apei. Acestea sunt doua dintre avantajele cele mai importante pe care o folie de mulcire le are.

Agricultorii isi indreapta atentia de asemenea spre o folie de mulcire deoarece aceasta poate reduce pierderea de nutrienti a plantelor prin levigare. De asemenea, este capabila sa ofere o bariera artificiala pentru agentii patogeni din sol.

Foliile de mulcire sunt atat de apreciate in domeniul agriculturii si deoarece mentin o temperatura calda chiar si pe timp de noapte.

Acesta este un avantaj deoarece folia le permite semintelor sa germineze rapid si plantelor tinere sa stabileasca rapid un sistem puternic de crestere a radacinilor.

Acest tip de folie permite o mai buna modulare a culturilor precum arahidele si cartofii. In plus, este cunoscut faptul ca prin suprimarea evaporarii, previne cresterea apei care contin saruri.

Achizitia foliei de mulcire

Persoanele care se ocupa de agricultura au in mod special nevoie de folie mulcire. Isi pot indrepta atentia spre magazinele din localitatea in care locuiesc si in care isi desfasoara activitatea. In mod evident, pot gasi la diverse magazine locale de specialitate atat folie de mulcire cat si alte tipuri de folie utila pentru agricultura.

Exista de asemenea magazine online de specialitate care au mereu pe stoc acest tip de folie, dar si alte tipuri de folii utilizate in agricultura. Magazinele online reprezinta o solutie mai avantajoasa deoarece sunt mai bine aprovizionate si au mereu oferte atractive.

In plus, la o simpla cautare pe Google apar multe magazine si diverse optiuni pentru cei care doresc sa cumpere aceasta folie.