Ce-este-si-cand-a-aparut-optimizarea-SEO?

Ce este si cand a aparut optimizarea SEO?

SEO este o abreviere de la Search Engine Optimization, care inseamna optimizarea pentru motoarele de cautare. De mentionat este si faptul ca SEO a aparut in anii 1990.

Motoarele de cautare au aparut in epoca timpurie a internetului, atunci cand de fapt existau doar cateva site-uri (in prezent exista peste 20 de miliarde de site-uri).

In acea perioada, motoarele de cautare nu erau deloc sofisticate, dar cu toate acestea, indexau continutul de pe web destul de pine, si constituiau n punct de pornire al navigarii web.

Specialistii si-au dat seama rapid ca este nevoie de un control constient al procesului de crestere a vizibilitatii site-urilor in motoarele de cautare, iar astfel a luat nastere SEO.

SEO sau search engine optimization, are ca obiectiv, cresterea calitativa a traficului unui site, iar despre seo vom discuta in continuare.

De mentionat este faptul ca optimizarea seo poate fi de doua tipuri, astfel ca exista optimizare seo on page, si optimizare seo off page.

Optimizarea seo on page

Optimizarea seo on page cuprinde actiunile efectuate de catre specialistii SEO asupra unui site. De exemplu, scrierea cu atentie a titlurilor si a descrierilor, eliminarea erorilor, prelucrarea imaginilor, folosirea cu moderatie a reclamelor, imbunatatirea vitezei de incarcare a site-ului sau optimizarea structurii de adrese URL si de legaturi interne, sunt factori de optimizare seo on page.

Optimizarea seo off page

Cand discutam despre optimizarea seo off page, nu ne referim doar la link-urile care atrag vizitatorii spre un site. Este important de mentionat faptul ca optimizarea seo off page face referire la cresterea vizibilitatii site-ului in urma dezvoltarii unei colectii de link-uri de calitate.

Chiar si mentiunile din Social Media si recomandarile de acolo, care conduc vizitatorii catre site, sunt factori de off page.

Optimizarea seo off page este foarte importanta pentru ca ajuta la imbunatatirea pozitiei unui site in cautarile Google. Optimizarea seo off page mareste Page-Rank-ul (sistem de calculare privind importanta site-ului din perspectiva Google). De-asemenea, seo off page asigura o mai mare expunere site-ului, si il aduce in topul rezultatelor de cautare.

De mentionat este faptul ca SEO se poate clasifica si in functie de gradul de moralitate al tehnicilor utilizate, iar in continuare puteti afla mai multe detalii:

Seo White Hat (Seo palarie alba)

SEO White Hat se refera la promovarea in mod corespunzator a unui web site. Tehnicile utilizate de catre expertii seo in acest context, respecta politicile sugerate sau insinuate de catre Google si celelalte motoare de cautare.

Seo Black Hat (Seo Palarie Neagra)

Cand vine vorba despre acest tip de SEO, ne referim la manipularea perceptiei motoarelor de cautare in ceea ce priveste calitatea, importanta si relevanta unui site.

Pentru a mentiona cateva exemple, amintim utilizarea cuvintelor cheie in titluri in mod excesiv, utilizarea cuvintelor cheie in mod excesiv in continutul paginilor, ascunderea cuvintelor in spatele imaginilor, adaugarea unui numar mare de pagini care nu au un continut valoros, optimizarea excesiva a textului ancora, cumpararea unor legaturi sau a unor interactiuni sociale, etc.

Seo Grey Hat (Seo Palarie Gri)

Aceasta este o combinatie intre seo white hat si seo black hat. In acest context sunt respectate normele morale, dar cu toate acestea, sunt efectuate si anumite practici care pe termen lung sunt indoielnice, si ar puteea fi depistate si sanctionate.

Cine are nevoie de servicii SEO?

Acum ca am vazut ce este seo si de cate tipuri este, probabil va intrebati cine are nevoie de seo. Ei bine, in principiu, toti cei care detin un website, au nevoie de servicii seo. Ganditi-va doar ca doua – trei sau mai multe site-uri, nu pot fi pe primul loc in Google in acelasi timp. Nu pot fi nici pe locul 2 sau 3 in acelasi timp.

Ce ramane de facut in aceste conditii? Raspunsul este simplu: SEO. Cele mai bune servicii SEO, sunt deosebit de eficiente, si ofera rezultate pe termen lung, iar cei care investesc in SEO vor vedea rezultatele in urmatoarele luni si in urmatorii ani.